Mini Pizzaciklar
Malzemelri:
500 gr Un
aldigi kadar ilik Süt(ca.400ml)
1 Maya
1 yemek kasigi Bal
1 yemek kasigi Tuz
1 yemek kasigi Siviyag
Üzerinin Malzemesi:
Harci:
4 yemek kasigi Yogurt
4 yemek kasigi Siviyag
1 yemek kasigi Kekik
Garnetürü:
Kabak dilimleri
Domates dilimleri
Biber dilimleri
Cekirdegi cikmis yesil Zeytin
Peynir dilimleri
Yapilis:
Un hamur yogurma legenine alinir. Maya önce bir bardak ilik süt ile ezilir. Sonra bal,tuz ve siviyag eklenir ve ilik süt ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur. Hamur 30 dakika mayalanmaya birakilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alinir ve oval sekil verilerek tepsiye dizilir. Harc malzemeleri karistirilir ve hamurlarin üzerine bolca sürülür. Sonra hamurun bir kac yeri catalla batirilir, harc icine az ceksin ve hamur cok kabarmasin diye.
Dilimlediginiz kabak, domates, biber ve zeytinlerden üzerine yerlestirilir, istege göre peynir dilimleride eklenebilinir
Önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Sicak iken citir citir ikram edilir. (Soguyuncada yumusak olarak nefis oluyor.)
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder