Malzemeleri:
150ml Siviyag,
150 gr, Seker,
1 p. Vanilya,
1 Limon kabugu rendesi,
2-3 y.k. Limon suyu,
bir fiske Tuz,
3 Yumurta,
200 gr. Un
1 p. Kabartma tozu
Üzerine:
750gr Mürdüm Erigi,
2 y.k. kahverengi Seker,
100 gr file Badem,
1/2 c.k. Tarcin
Yapilisi: Mürdün erigi ikiye kesilir cekirdekleri cikarilir ve tekrar kesilerek 4 dilime ayrilir. Tüm erikler cekirdeyi cikarilarak dilimlenir, bir kaseye alinir, üzerine tarcin ve seker ilave edilir bir tarafa birakilir.
Seker ve yumurta cirpilir, üzerine siviyag ve diger malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karistirilir. Yaglanmis bir tepsiye alinir. Hamurun üzeri kapancak sekilde erikler dizilir ve üzerine bademler serpistirilir. 200 dercedeki firinda 25 dakika kadar pisirilip dilimlenerek sicak ve soguk krem santi ile servis yapilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder