Malzemeler:
2 Yumurta
100 gr Seker
4 yemek kasigi Süt
4 yemek kasigi Siviyag
125 gr Un
1 paket Kabartmatozu
1 paket Vanilya
Kekin üzerine:
2 olgun Seftali
Labneli krema:
200 ml sivi Kremsanti
1 paket Kremsanti sertlestirici
500 gr Labnepeynir
2 Vanilya
Kremanin üzerine:
150 gr Seftali ve erik receli karisimi
Yumurta ile sekar cirpilir diger malzemelerde eklenerek kek hamuru hazirlanir. Yagli kagit kaliba yayilir ve kagit bir kere de yaglanir. Keke hamuru aktarilarak 175 derce isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Bu arada seftaliler soyulur ince ince dilimlenir. Kekin üzerine gizilir ve 3-4 dakika daha pisirilir.
Kremasi icin kremsanti 3 dakika cirpilir, icine krama sertlestirici ilave edilir, 2 dakika daha cirpilir. Labne peyniri ve vanilyalarda ilave edilerek karistirilir.
Sogumus kekin üzerine kremasi yayilir.
Setalili ve erikli recel kramanin üzerine gezdirilerek süslenir.
Buzdolabinda en az 2-3 saat sogutulur. Ben yine aceleci davranarak bir saat sonra keki kestim ve az akma oldu ama dinlendiginde bu kremanin akmasi olmuyor.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder