Terleme de nedir diyen vardir, ama benim cocuklar Almanyada dogduklari halde Kilis´e gittikleri zaman illa yegenlerinde veya teyzelerinde bir asma bulup terleme(veya telem) dedigimiz baharatli kuruk yapip yemeden duramiyorlar. Iste gecen bahcede korugu görünce kizim yine terlem yapti, hiiim yazarken dahi agzim sulanmaya basladi, nefis eksi ve aci bir arada harika oldu.
Ve gecen yil yaptigimiz gibi bu defada Esra ile birlikte bahce asmasindaki koruklari toplayip 3 sise koruk suyu cikardik. Koruk suyu cikarmanin tarife burdan bakabilirsiniz.
Terleme (Teleme)
Malzemeleri:
2 salkim Koruk (ham üzüm, kabuklari ince olandan en iyisi yedi veren üzümünden oluyor)
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kirmizi pulbiber
1 cay kasigi Summak
1 cay kasigi Nane
Yapilis:
Kapakli bir kaba koruklar tanelenir(göbcüklerinden ayrilir). Icine tüm baharatlar eklenerek agzi sikica kapatilir ve yaklasik 5 dakika sallanir. Koruklar hafif suyunu verip terlemis gibi.
Sonra tabaga alinip iki parmakla agizda sapur supur yüz göz eksitilerek yenir ::))
Afiyet Olsun!!!
Biz Esra ile koruk suyu cikarirken tatli kizi Zehra´da bahcedeki bögürtlenleri topluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder