18 Eylül 2011 Pazar

Mürdüm Erik Pestili

Misafirlerimize ikram yapabilecegimiz kis icin hazirliyacagimiz bu nefis Mürdüm Erik Pestili tarifimi "Çay,Kahve Bahane" etkinligini düzenliyen arkadasim Gelibolu17 ye yolluyorum. Kolay gelsin canim.

Harika bir Pestil yaptim. Mürdüm erikli pestil, havanin nem ve soguklugundan kurutmak baya zor oldu ama en sonunda biraz firinda, biraz disarda kurudu.
Malzemeleri:
2 kg Mürdüm Erigi
1 kg seker
1 Limon suyu
2 yemek kasigi Nisasta
200gr Hindistan Cevizi
Yapilis:
Erikler yikanir cekirdekleri cikarilir dört dilim yapilir ve üzerine seker ilave edilir.
Bir iki saat tencerede bekletildikten sonra ocaga alinir ve kaynatilir. 10 dakika kadar daha sonra limonsuyu ve nisastada eklenir bir tasim kaynatilir ve blender ile püre yapilir bir tasim daha kaynatilip ocaktan alinir. Bir tepsi sivi yagla yaglanir ve püre tepsiye aktarilir ve ister 2-3 gün üzeri ince tülbent ile örtülü kurutulur veya önce 1 saat 100 dercedeki firinda pisirilip yine kuruyana kadar 1 gün bekletilir ve istenilen sekilde kesilir, dilimlenir. Istege göre Hindistan cevizi rendesine batirilir ve yine 1 gün kurutulur ve hava almaz kutuda saklanir.

Not: Bu fotograflarda gördügünüz mini elmalari parkta toplamistim dekorasyonlarima cok iyi oldu ama yenilirmi adi ne hic bildigim yok, bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder