23 Aralık 2011 Cuma

ERZURUM'UN PESTİL ÇULLAMASI

52. TARİFİN ADI: ERZURUM'UN PESTİL ÇULLAMASI
GÖNDEREN: HANDANİSTAN


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

Malzemeler

Yeterli miktarda dut pestili, bol yumurta ve tereyağı

Hazırlanışı

Pestil el ile küçük parçalar halinde yırtılır derin bir kaba konur üzerine yumurtalar kırılarak iyice karıştırılır bu şekilde yumurtaları çekmesi için bir müddet bekletilir.Tereyağı teflon tavada iyice kızdırılır bekletilen malzeme tavaya dökülerek her iki tarafı iyice kızartılarak pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder