10 Aralık 2011 Cumartesi

Kurabiyeler


Kizimin yaptigi bu nefis kurabiyeleri ben yemedim ama abalasi ve enistesi gelecek diye yapmis eee nede olsa sizlerinde dedigi gibi o da annesininkizi, bende bana fotografi mail ile yollayinca sicagi sicagina sizlere ikram ediyorum ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay Kahve Bahane" etkinliğine ev sahibligini yapan arkadasimiz Yesil Mutfaktan Tarifler´e bu tarifleri yolluyorum, kolay gelsin arkadasim.
Tariflerin devami alindikca eklenecektir!
1. kattaki alltaki kurabiye tarif
Ayten Kurabiyesi
Malzemeleri:

3 Yumurta, bir beyazi üzeri icin ayirtilir
1 su bardagi Seker
250 gr margarin
1/2 s.b. Zeytinyagi ben Aycicegiyagi kullandim
1 pak. Vanilya
1 pak. Kabartma tozu
1 fiske Tuz
1 kg Un dan bir s.b eksik un

Üzerine:
yukarida ayrilan Yumurta beyazi
Ceviz

Yapilisi:
Yumurtalar ve seker mixerle cirpilir. Icine yumusak margarin ve sivi yag eklenip devam 1-2 dakika cirpilir, sonra elle un, kabartma toz, tuz ve vanilya eklenerek karistirilir fazla yogrulmaz ve hemen ceviz büyüklügünde parcalar alinarak top gibi yuvarlanir. Bu toplar önce cirpilmis yumurta akina batirlir tepsiye dizilir ve üzerine bir parca ceviz bastirilir. 200° deki isinmis firinda 20 dakika kadar alti ve üstü kizarana dek pisirilir.

2. kattaki
Renkli Kurabiyeler
Malzemeleri:

200 gr Un
75 gr Seker
100 gr Tereyagi
2 Yumurta
1 fiske Tuz
1 cay kasigi Kabartma tozu
1 pak. Vanilya
Üzerine:
1. glasur icin:
100 gr Pudrasekeri
2-3 yemek kasigi Limon suyu
2. glasur icin:
100 gr Pudrasekeri
1 yemek kasigi Kakao
2 yemek kasigi sicak Su

Yapilisi:
Un hamur tahtasina alinir, ortasina yumurta, kenarina tereyagi ve diger malzemeleri eklenerek bir hamur hazirlanir ve 15 dakika üzeri kapali olarak buzdolabinda dinlendirilir.
Sonra hamur altina ve üzerine hafif un serpilerek yarim cm kalinliginda merdane veya oklava ile acilir, elde bulunan cesitli sekkilerdeki kaliplarla kesilerek, yagli kagit yayilmis tepsiye hamur sekilleri dizilir. 175 dercede önceden isitilmis firinda 7-8 dakika hafif pembe renkte pisirilir.
Kurabiyeler sogurken, bir taraftan da glasurlar hazirlanir, pudra sekerine limon suyu ilave edilerek, kasikla ezilerek beyaz glazur hazirlanir ve bir kisim bisküviler bu beyaz glazurla süslenir.
Kakaolu glasür icin, pudraseker, kakao ve sicak su karistirilarak elde edilir ve bununlada geride kalan kurabiyeler süslenir, kurabiye boncuklari ve cicekleri varsa hemen üzerine yapistirilir.
Not: Kizimdan aldigim son tarif.
3. Kataki
Cikolatali Misir gevregi
Malzemeleri:

3 su bardagi Misir gevregi
2 paket istediginiz cesit cikolata
1 cay bardagi badem (iri iri kesilmis)

Yapilisi:

Cikolata bir kaba kirilarak konulur. Daha büyük bir tencereye su konulup kaynatilir ve cikolata kabi kaynayin suyun icine oturtulur, icine su gecmememsine dikkat edilerek.
Cikolatalar eriyince ocak kapatilir ve cikolata kabi suyun icinden alinir icine misir gevregi ve bademler eklenir. Kasikla karistirilir ve donmadan hemen iki kasik yardimi ile parcalar alinrak tepsiye veya masaya yayilmis yagli kagit üzerine cikolatali misir gevrekleri dizilir.
Cikolatanin donmasi beklenir ve servise alinir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder