18 Aralık 2011 Pazar

KANDİL SİMİDİ

19. TARiFiN ADI: KANDİL SİMİDİ
GÖNDEREN: BAHARATLI TATLILAR

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

1 bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz

üzeri için

1 yumurta akı
susam

Süt, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta sarısını iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,15 dk dinlendirelim. Dinlenen hamurdan bir parça koparıp simit şekli verelim. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim.Soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder