17 Aralık 2011 Cumartesi

İNCİRLİ CEZERYE

12. TARiFin ADI: İNCİRLİ CEZERYE
GÖNDEREN: GÜLO ANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

MALZEMELER
2 su bar.süt
2 çorba kşğ un
2 çorba kşğ kakao
1 çay bar. toz şeker
8 adet kuru incir
1 paket pötibör bisküvi
1 çorba kşğ margarin
1 yemek kşğ herhangi bir peknez
YAPILIŞI
İncirler ufak şekilde doğranıp üzerine ılık su konulup yaklaşık 2 saat kadar bekletin
Un,Şeker,pekmez, süt ve kakao bir tencereye konularak kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce Üzerine yağ , sudan çıkarılarak fazla suyu sıkılmış incirler ve küçük parçalara bölünmüş bisküviler içine ilave edilerek yaklaşık 2-3 dak sonra ocaktan alınarak istediğiniz bir kalıba veya streç folyaya sarılarak bir gece buzlukta bekletin istenildiği zaman dilimleyerek servis yapın.
Üzerini yaprak badem ve fındıklarla süsledim arzuya bağlı
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder